Nadat ik mijn aandelenbelang in een groep apotheken in Ierland verkocht had, besloot ik invulling te geven aan mijn wens landelijk te gaan wonen. Op dat moment wist ik nog niet dat de woonboerderij die ik betrok geen aardgasaansluiting had en ik zodoende aangewezen zou zijn op propaan.
Om het simpel te houden (je hebt bij een verhuizing al genoeg aan je hoofd) ben ik in zee gegaan met de bestaande leverancier, die op mijn terrein van alle ins en outs op de hoogte was. Na één telefoontje stond er de volgende dag al een vertegenwoordiger voor de deur. Zonder dat ik er om vroeg werd een overeenkomst opgesteld met een – naar zijn zegge – 10 cent lagere prijs dan de toch al lage prijs van de vorige bewoners. Ongeveer zes weken later werd mijn tank gevuld waarbij tot mijn verbazing de prijs zes cent hoger lag dan de prijs die in mijn contract was vastgelegd. Na één telefoontje was duidelijk waarom: de ‘wereldmarktprijs’ was met zes cent gestegen. Op de vraag waar ik die prijzen terug kon vinden om het een en ander te kunnen controleren, kreeg ik het antwoord dat dit niet mogelijk was. Ik moest ze maar op hun blauwe ogen geloven. Nu ga ik op voorhand uit van het goede in de mens, maar als afgestudeerd bedrijfseconoom zat het mij niet lekker dat geen enkele verificatie mogelijk was.
Zo ben ik in eerste instantie begonnen met propaan.info, een website bedoeld voor propaangebruikers om wederzijds informatie uit te wisselen. Mij werd langzaam duidelijk dat geen enkele propaangebruiker wist of hij een marktconforme prijs betaalde. Ik kwam verschillen tegen die niet te verklaren waren; tot wel 40 cent per liter! Dit deed mij besluiten dieper in deze markt te duiken. Samen met mijn nieuwe zakenpartner Douwe hebben wij Vrijgas opgericht. Met dit bedrijf gaven wij klanten een voordelig en eerlijk alternatief in deze ondoorzichtige markt. Vrijgas is vervolgens doorontwikkeld tot propaanveiling.nl en Propaanpartner